128 kişiyi hastanelik eden lezzet

Japonya'da yeni yılda yüketilen ve geleneksel bir yiyecek olan Mochi can almaya devam ediyor. Yılbaşında 128 kişiyi boğulma tehlikesiyle hastalik eden Mochi,9 kişinin de yaşamını yitirmesine neden oldu. Tatlı soya sosu ya da su yosunu ile servis edilen mochi, yapışkan olduğu için bütün olarak yenildiğinde insanların boğazına kaçıp solunuma engel olabiliyor.

128 kişiyi hastanelik eden lezzet

Japonya'da yeni yılda yüketilen ve geleneksel bir yiyecek olan Mochi can almaya devam ediyor. Yılbaşında 128 kişiyi boğulma tehlikesiyle hastalik eden Mochi,9 kişinin de yaşamını yitirmesine neden oldu. Tatlı soya sosu ya da su yosunu ile servis edilen mochi, yapışkan olduğu için bütün olarak yenildiğinde insanların boğazına kaçıp solunuma engel olabiliyor.

Japonya’da geleneksel olarak yeni yılda tüketilen ve pirinçten yapılan hamur işi, bu yıl da 9 kişinin yaşamını yitirmesine neden oldu.Yetkililer, yeni yılın ilk 3 gününde “mochi” adlı yapışkan hamur işini yerken boğulma tehlikesi geçiren 128 kişinin hastanelere kaldırıldığını açıkladı. Başkent Tokyo’da boğazına mochi takılan 3 kişi ölürken, diğer kentlerde de 6 kişi bu yapışkan hamur işi nedeniyle hayatını kaybetti. 

Japonya’da 2013’te 3, 2012’de 2, 2011’de de 8 kişi mochi yerken boğulmuştu. Pirincin un haline getirilmesiyle hazırlanan mochi, ızgara yapılarak ya da et suyunda kaynatılarak tüketiliyor. Tatlı soya sosu ya da su yosunu ile servis edilen mochi, yapışkan olduğu için bütün olarak yenildiğinde insanların boğazına kaçıp solunuma engel olabiliyor. Ülkede, kişi başı mochi tüketimi 1 kilograma kadar çıkabiliyor. 



Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.