Halep'te sivil ölümleri artıyor
Halep’e muhaliflerin yaptığı hava saldırıları devam ediyor. saldırılarda 19 sivilin öldüğü bildirildi. Suriye devlet medyası ise Halep'te beş sivilin isyancılar tarafından öldürüldüğünü belirtti.
Hava saldırılarını Rusya'nın mı, Suriye ordusunun mu düzenlediği ise henüz bilinmiyor.
Rusya Savunma Bakanlığı dün sabah ilk kez İran'daki Rus savaş uçaklarının Suriye'de hava saldırıları düzenlediğini ve "çok sayıda" isyancının öldürüldüğünü açıklamıştı. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Rusya'nın Halep'in güneyinde muhaliflere ait bir konvoya düzenlediği hava saldırısında da 12 isyancının öldüğünü açıkladı.
Öte yandan, Türkiye ile Suriye arasındaki Atme Sınır Kapısı yakınlarında Pazar günü düzenlenen ve 30'dan fazla muhalifin öldüğü intihar saldırısını IŞİD üstlendi.
IŞİD, intihar saldırısında, örgütle savaşmaya hazır kişilerin öldürüldüğünü açıkladı.
Saldırıda, İdlib'in kuzeydoğusundaki Atme kasabasında bulunan mülteci kampının girişindeki bir otobüs hedef alınmıştı.
Halep'te sivil ölümleri artıyor
Suriye’nin Halep kentinde muhaliflerin kontrolünde ki bölgelerde düzenlenen hava saldırıları devam ediyor. siviller katledilmeye devam ediyor. Sivil ölümleri artıyor.
