AKP’de genel başkanın değişeceği 2. Olağanüstü Kongresi için hazırlıklar devam etmektedir. Kulisler, Genel Başkan ve Başbakan adayının kim olacağı, Başbakan’ın belirlenmesinin ardından kabinedeki değişikliğin ne yönde olacağı sorularının yanıtını ararken, AKP Genel Merkez de kongreye davet edilecek isim ve kurumlar üzerinde çalışmalarını sürdürmektedir.
Genel Merkez Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı, kongreye davet edilecek listenin, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları bölümünü sürdürmektedir. Listeye göre HDP, kongreye davette bulunulmadı. Siyasi parti davetlerinin genel başkanlık düzeyinde olduğunun görüldüğü davet listesinde; CHP, MHP, BBP, DSP, Demokrat Parti, Anavatan Partisi’nin yanısıra HÜDA-PAR, Saadet Partisi yer alıyor. Listeye göre; TOBB, TESK, Memur-Sen, Türk-İŞ, Hak-İŞ, Kamu-SEN, TİSK, DİSK de kongreye davettinde bulunuldu. TÜSİAD ve MÜSİAD’a da genel başkanlık düzeyinde davetiye sunuldu. Karaman’daki cinsel istismar skandalı ile gündeme gelen siyasi gündemi uzur süre meşgul eden Ensar Vakfı’nın da sloganı ve konsepti “Kutlu Yürüyüşe Devam” olarak belirlenen Olağanüstü AKP kongresine davet edilmsi için çalışmalar sürmektedir.
Davetiyenin Ensar Vakıf Genel aşkanı İsmail Cenk Dilberoğlu adına gönderildi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yönetiminde olduğu TÜRGEV’in davetiyesi ise vakıf başkanı Arzu Akalın ismiyle hazırlandığı duyuruldu. Yine Bilal Erdoğan’ın kuruculuğunu yaptığı, Mütevelli Heyetinde koltuk sahibi olduğu Okçular Vakfı ile Yüksek İstişare Kurulu üyesi olduğu Türkiye Gençlik Vakfı da kongreye davet edilen kurumlar arasındadır.
AKP'den Ensar Vakfı'na da davet
AKP’de genel başkanın değişeceği 2. Olağanüstü Kongresi için hazırlıklar sürüyor.
