Yıldırım: Türkiye-Almanya ilişkileri yara aldı
Başbakan Yıldırım’dan Almanya’da sözde soykırım tasarının kabulü hakkında Azerbaycan’da konuştu.
Resmi ziyaret için Azerbaycan'ın başkenti Bakü’ye gelen Başbakan Binali Yıldırım, sözde soykırım tasarısını kabul eden Almanya’yla ilgili olarak, ''Bu karardan dolayı Türkiye-Almanya ilişkileri yara almıştır. Ümit ederim ki bu yanlıştan dönülür'' dedi.
Binali Yıldırım, ”Dost ve kardeş Azerbaycan’a ziyaret yapmak her hükümet kurulduktan sonra bir gelenek haline geldi. Geleneğin gereğini yaptık ve Azerbaycan’a yaptığımız resmi ziyarette öncelikle Cumhurbaşkanı İlham Aliyev beyle görüştük” dedi.
Başbakan Yıldırım; ”Meclis’in aldığı kararın Anayasa Mahkemesi’ne aykırı olmadığı tescillenmiş oldu. Bir yandan dokunulmazlıklar kalksın diye bas-bas bağıracaksınız, diğer yandan da kaldırın deyince soluğunuzu mahkemede alacaksınız. Herkes şunu bilmelidir ki, terör örgütüne destek vermek, terör örgütünü alçak faaliyetlerini övmek onlara, her türlü desteği vermek, suçtur. Bu suçu işleyenler de mutlaka bedelini ödemelidir. Aksi halde bu uğura şehit verdiğimiz insanların ruhları rahat olmaz. Biz de onların mirasını, onların davasını takip etmek durumundayız” ifadelerini kullandı.
Yıldırım: Türkiye-Almanya ilişkileri yara aldı
Başbakan Binali Yıldırım, Azerbaycan’da kritik açıklamalarda bulundu. Sözde soykırım yasa tasarısından dolayı Türkiye-Almanya ilişkilerinin yara aldığını belirtti.
