İşte birbirinden farklı öneriler ;
- Donmuş tereyağını kısa sürede yumuşatmak için bir bardağı ısıtın, tereyağını bir tabağa koyup üzerine bu bardağı kapatın.
- Vişne çekirdeklerini ayıklamak için ihtiyacınız olan ince ağızlı bir şişe ve pipet. Şişenin ağzına vişneyi koyup pipetle çekirdeği şişenin içine itin.
- Sarımsağı daha kolay soymak için bir kavanoza koyup kapağını kapatın ve hızlıca çalkalayın. Çıkardığınızda kendi kendine soyulacaklar.
- Soğan ve sarımsakların nemlenmemesi için delikli kese kağıtlarında saklayın.
- Yazın sıcaklarda hararetinizi alcak içecekler hazırlamak için buz kalıplarınıza suyla beraber limon dilimleri koyun.
- Yeşillikleri daha uzun süre taze saklamak için plastiğe sarıp o şekilde dolapta saklayın.
- Şekerlenen balı bir kavanozun içinde sıcak su dolu tencereye koyun. Tencerenin altını yakın. Bu şekilde yararlı içeriğini kaybetmeden tekrar akışkan bir hale gelecek.
- Muzların köklerini stretch filmle sararsanız kararmadan önce 3-4 gün daha fazla dayanır.
- Kurabiyeleri daha uzun süre taze saklamak için kurabiye kavanozunuzun içine bir dilim elma koyun ve ağzını sıkıca kapatın.
- Dilimlediğiniz pastanın kurumaması ve taze kalması için kestiğiniz kısımlara kürdanla ekmek dilimleri tutturun.