Karadeniz bölgesine ait çok sevilen bir tat "Kuymak"

Kuymak nasıl yapılır ve püf noktaları nelerdir?

Karadeniz bölgesine ait çok sevilen bir tat "Kuymak"


Karadeniz bölgesinin vazgeçilmez lezzetlerinden olan kuymak yanı diğer adıyla mıhlama tarifini sizlerle paylaşmak isliyorum Karadeniz bölgesinin vazgeçilmez tatlarından olan bu kuymak tarifi genellikle sabah kahvaltısında yapılmaktadır. 

Malzemeleri 

- 150 gr kaşar peynir 
- 2 yemek kaşığı tereyağı  (Dolu olacak)
-  1 yemek kaşığı mısır unu
- 2 yemek kaşığı un 
-  1su bardağı su

Yapılışı
 
ilk olarak tavamızın içerisine tereyağımızı koyuyoruz eriyene kadar bekliyoruz sonrasın da kaşar peynirimizi ekliyoruz eriyene kadar karıştırıyoruz altını yakmamaya dikkat ederek devam ediyoruz sonrasında suyumuzu yarısını ekleyerek kaşar peynirlerimizi ara sıra karıştırarak erimeye bırakıyoruz. Peynirlerimiz eriyince ilk olarak mısır unumuzu ekleyerek karıştırıyoruz sonrasında kalan yarım bardak suyumuz da üstüne ekliyoruz karıştırmaya devam ediyoruz kaynamaya başlayınca unumuzu kıvamına göre eklemeye devam ediyoruz unumuzu ekledikten sonra bir 3 veya 4 dakika ateşte tutarak yağının üstüne çıkmasını bekliyoruz sonrasında istediğiniz gibi bir sunumla ikram edebilirsiniz. Yanında cay ile birlikte sunulduğunda veya sabah kahvaltısında yapıldığında muhteşem lezzetle sizde aile bireylerinizi tanıştıra bilirsiniz.
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.