Kıymalı Gül Böreği Tarifi

Yufkanın en leziz hallerinden olan iştah kabartan ve görünümüyle akılları baştan çıkaran mis gibi kıymalı gül böreği tarifi. Tadını aldıktan sonra vazgeçemeyeceğiniz bu börek çok tercih edilenler listesinde yerini almış olacaktır.

Kıymalı Gül Böreği Tarifi



Yufkanın en leziz hallerinden olan iştah kabartan ve görünümüyle akılları baştan çıkaran mis gibi kıymalı gül böreği tarifi. Tadını aldıktan sonra vazgeçemeyeceğiniz bu börek çok tercih edilenler listesinde yerini almış olacaktır.

Kıymalı gül böreği malzemeleri:

4 yufka
Yarım bardak süt
Yarım bardak sıvı yağ
 

İçini Hazırlamak İçin:

350 gram kıyma
2 küçük soğan
4 kaşık sıvı yağ
Tuz, karabiber

Üzeri İçin:

1 yumurta sarısı
2 kaşık sıvıyağ
Çörek otu

Kıymalı Gül Böreği Yapımı:

Geniş bir tavada kıymayı içerine sıvı yağ koyup kavurun. İnce doğradığınız soğanları içerisine tuz ve karabiber de ekleyip kavurmaya devam edin. Bir tabakta yarım bardak sıvı yağ ve yarım bardak sütü çırpın.

Yufkayı düzgün tezgah yada masaya yayın. Üzerine süt ile yağ karışımından sürüp daha sonra 4 parçaya ayırın. Parçaların geniş kısmına hazırladığınız kıymalı malzemeden koyup rulo şeklinde sarın.

Bütün yufkalara aynı işlemi uygulayalım. Sonra yağlı kâğıt serili fırın tepsisine koyun. 2 kaşık sıvı yağ ile yumurta sarısını çırpıp fırçayla üzerlerine sürün. Çörek otunu da üzerine serpiştirin. 180 derecede önceden ısıttığınız fırında pişirmeye alın. Pişirdikten sonra fırından çıkarıp afiyetle size ve sevdiklerinize ikram edin.
 


 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.