Patatesli Acılı Ezme Nasıl Yapılır?

Patatesli acılı ezme ile iftar sofralarınızı şenlendireilirsiniz

Patatesli Acılı Ezme Nasıl Yapılır?

Patatesli acılı ezme yapmak için öncelikli olarak malzemeleri hazırlamak gerekir. Bu yemeğin yapılışı oldukça basit ve çok zaman gerektirmez. Ortalama 10 ile 15 dakika arasında hazırlayabilir ve servise sunabilirsiniz.

Patatesli acılı ezme için gerekli malzemeler nelerdir?

4 kişilik sofralar için

- iki adet orta büyüklükte patates
- dört adet domates
- iki adet kırmızıbiber bir adet acı yeşilbiber
- bir adet salatalık
- bir iki diş sarımsak
- birer demet maydanoz, dereotu ve yeşil nane

Biraz tuz, acı pul biber ve az miktarda zeytinyağı

Hazırlanışı ise

Önce patatesleri haşlıyoruz ve ılımaya bırakıyoruz.  önce domateslerin kabuklarını soyarak doğrayıcıdan geçiriyoruz. Orta büyüklükte parçalanıncaya kadar çeviriyoruz. Aynı doğrama işlemini kırmızıbiberlerde, yeşilbiberlerde ve salatalıkta da yapıyoruz. Sonra ise maydanozu, dereotunu ve yeşil naneyi ve sarımsakları da doğradıktan sonra hepsini bir kapta topluyoruz. Sonra patatesleri küp, küp doğrayıp hepsini bir kapta karıştırarak harmanlıyoruz. Haşlanmış patates sevmeyenler kızartabilir, acı sevmeyenler ise acı biber koymadan bu yemeği yapabilirler. İster ılık olarak ister soğuk olarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.