Ramazanda Kırmızı Mercimek Çorbası Deneyin
Özellikle kış aylarında tercih edilen Kırmızı Mercimek Çorbası ramazanında vazgeçilmezi oldu.

Kış aylarının iç ısıtan ve sevmeyeninin zor bulunduğu hatta yazın özellik ile ramazanda yüksek besin değerinden kaynaklı mutlaka tüketilmesi gereken hem tadı hemde besin değeri çok cezbeden bir çorba çeşidi denemeyenlere tavsiye edilir.
Kırmızı mercimek çorbası için gerekli malzemeler;
· 1 su bardağı kırmızı mercimek (3-4 kişilik bir çorba için)
· 1 adet küçük/orta boy soğan
· 1 adet orta büyüklükte havuç
· 1 adet orta büyüklükte patates
· Tuz
· 1 litre su
· Sosu için:
· 2 yemek kaşığı tereyağı
· 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
· 1 yemek kaşığı salça (sos malzeme miktarları isteğe göre değiştirilebilir.)
Kırmızı mercimek çorbası yapılışı:
Kırmızı mercimek çorbasının birçok yapılış şekli vardır en garanti olanı tecrübe edilip garantilenmiş bir şekilde sizler ile paylaşıyorum. Mercimekler eğer bir mide- bağırsak sorununuz var ise bir taşın kaynatılır ve süzülür. (çok kaynatırsanız gazıyla birlikte tadını da atmış olursunuz)Daha sonra süzdüğünüz mercimeğin üzerine doğradığımız havuç, patates ve soğanı ve suyumuzu ekleyip kaynamaya bırakıyoruz. Havuçlar ve patates piştikten sonra blenderden geçirebilir ya da süzgeçte süzebilirsiniz. Sos için yağ, biber ve salçayı tercihe göre nane, karabiberi ocakta karıştırıp hepsi birbirine karışana kadar pişiriyoruz. İsterseniz sofrada yada siz servis yapmadan tencerede sosu çorbanızın üzerine koyabilirsiniz.