YUFKADA KADAYIF SARMASI

YUFKADA KADAYIF SARMASI

MALZEMELER
  • 1 su bardağı fındık
  • 3 adet yufka
  • 200gr kadayıf
  • 1 adet yumurta akı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tarçın
ŞERBET MALZEMESİ
  • 2,5 su bardağı su
  • Yarım limon
  • 3 su bardağı şeker
ÜST MALZEMESİ
  • Yeşil toz fıstık
  • Kaymak
YAPILIŞI
Şerbet hazırlığı için bir tencere içine şeker ve su ile beraber limonu da alıp kaynatalım. Ardından kaynayan şerbeti soğuması için bir kenara alalım. Sonrasında kadayıfı ince şekilde doğrayıp, bir tencere içinde kavurmaya başlayalım. Fındığı robottan geçirip, biraz ince çekerek kadayıfa ekleyelim. Son olarak tereyağını eklediğimiz kadayıfı, pembeleşinceye kadar kavurup, soğuması için dinlenmeye bırakalım. Tezgahın üzerine yufkalarımızı alıp, önce 4’e ardından her parçayı 3’e eşit parça halinde keselim. Oluşturduğumuz yufkaları üst üste dizip, içlerine hazırladığımız kadayıf harcını ilave ederek, rulo şeklinde saralım. Ardından kızgın yağın içine atarak kızartalım. Kızaran tatlıları süzerek şerbetin içine alalım.  Şerbette biraz beklettikten sonra servis edeceğimiz tabağa alarak, üzerini kaymak ve yeşil fıstıkla süslediğimizde yufkada kadayıf sarması servise hazır hale gelir.
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.