- 3 adet kereviz
- 1 tutam dereotu
- 1 adet patates
- 1 adet soğan
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 adet küp şeker
- Yarım portakal
- 2 adet havuç
Soğanları ince ince doğrayıp, sıvıyağ ile birlikte tencere içine alıp kavurmaya başlayın. Havucu küçük küpler halinde doğrayıp, kavrulan soğana ekleyin. Sonrasında patates ve kerevizi de küçük küp şeklinde doğrayıp, tencereye ekleyin ve karıştırın. Sebzeler biraz harmanlandıktan sonra şekeri ilave edin. Portakal ve tuzunu da ekledikten sonra 1 bardak su ilave edip, karıştırın ve pişmeye bırakın. Arada bir sebzeleri kontrol edip, iyice yumuşayınca altını kapatın. İlk sıcağı çıkan zeytinyağlı kereviz yemeği servise hazır hale gelir.