ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA

MALZEMELER
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • Yarım kilo salamura asma yaprağı
  • 3 adet soğan
  • Bir tutam maydanoz
  • 1 adet limon
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1,5 çorba kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber, pul biber, nane
  • 1 Su bardağı sıcak su
YAPILIŞI
Fazla tuzun çıkması için sabahtan salamura yaprakları suya koyun. Bir tencere içinde yaprakları sıcak suda 3-4 dakika kadar haşlayarak süzün. Bir taraftan soğanları ince bir şekilde doğrayıp diriliği kaybolana kadar zeytin yağ ile kavurun. Soğanlar kavrulduktan sonra salçayı ekleyip biraz daha kavurun. Ardından pilavlık bulgur ve pirinci ekleyip karıştırın ve baharatları ilave edin. Tuz ile suyunu da ekleyip biraz çekmesi için kısık ateşte pişirin. Suyunu çeken iç harcın biraz soğumasını bekleyin. Sonrasında yaprakların içine az miktarda iç harcı yerleştirerek sarın ve tencereye dizin. Sarma işlemi tamamlandığında dolmaların üzerini 2 parmak geçecek şekilde su ilave edin. Dolma dağılmaması için bir kase koyarak bastırın ve tencere kapağı kapatılarak zeytinyağlı yaprak sarma 35-40 dakika kadar pişmeye bırakılır.
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.