ZEYTİNYAĞLI YERELMASI

ZEYTİNYAĞLI YERELMASI

MALZEMELER
  • Yarım kilo yerelması
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 adet limon suyu
  • 2 adet havuç
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı su
YAPILIŞI
Öncelikle yerelmasını yıkayıp temizleyin ve doğrayın. Ardından havuçları yıkayıp halka şeklinde doğrayın. Bir tencere içine sıvıyağı ilave edin biraz kızdıktan sonra üzerine yerelması ve havuçları ekleyin. Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte pişmeye bırakın. Bir taraftan bir kabın içinde limon suyu, un, şeker, su ve tuzu karıştırarak tencereye ilave edin. Havuç ve yerelmaları tamamen yumuşayana kadar pişirin. Ortalama 30-35 dakikada pişen zeytinyağlı yerelması ocaktan alınarak servise hazır hale gelir.
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.