ZİNGİL TATLISI

ZİNGİL TATLISI

MALZEMELER
  • 3 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 çorca kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Çay kaşığının ucuyla tuz
  • Yarım paket yaş maya
  • 2 su bardağı su
  • Yarım limon
  • 4 su bardağı şeker
YAPILIŞI
Bir kabın içine unu alıp ortasını açın ve üzerine karbonat, tuz, maya, tereyağı, yumurta ve ılık su ilave ederek iyice yoğurun. Biraz cıvık bir hamur elde ettikten sonra üzerini kapatıp mayalanmaya bırakın. Bir taraftan şerbeti için tencereye su, şeker ve limon dilimini ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynayan şerbeti soğuması için bir kenara alın. Mayalanan hamurdan kaşık yardımı ile parçalar koparıp kızgın yağda kızartın. Kızaran hamurları soğuması için bir kabın içine alın. Hamurlar soğuduktan sonra şerbetin içine atın ve şerbeti çekmesi için bir müddet bekledikten sonra kevgir yardımıyla alıp servis tabağına dizin. İsteğe bağlı zilgil tatlısı üzerine Hindistan cevizi ya da kaymak ve fıstık tozu ile süsleyip servis edebilirsiniz.
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.