Nihat Doğan suçluyu buldu, savcılık ifadeye çağırdı

Özgecan olayından dolayı hakkında soruşturma açılan Nihat Doğan hangi ismi hedef aldı? Özgecan Aslan ile ilgili tweet atan şarkıcı Nihat Doğan hakkında başlatılan soruşturmada oyuncu Ahu Sungur ifadeye çağrıldı. İşte detaylar.

Nihat Doğan suçluyu buldu, savcılık ifadeye çağırdı

Mersin’in Tarsus ilçesinde vahşice katledilen Özgecan Aslan ile ilgili “Siz de mini eteği giyip, soyunup laik sistemin ahlaksızlaştırdığı sapıklar tarafından tacize uğrayınca da bas bas bağırmayacaksın" şeklinde tweet attığı öne sürülen Nihat Doğan hakkında savcılığa çok sayıda suç duyurusunda bulunulmuştu.
 
Basın Suçları Bürosu savcılarından Umut Tepe, suç duyurularını değerlendirerek Doğan hakkında soruşturma başlatmıştı. İfade vermek üzere adliyeye çağrılan Doğan, geçtiğimiz hafta İstanbul Adalet Sarayı’na gelmişti. Şüpheli sıfatıyla ifadesi alınan Doğan,
 
“Özgecan Aslan isimli vatandaşımızın hunharca erkekler tarafından öldürülmesi beni çok etkiledi. Tepkilerimi bu şekilde dile getirmeye çalıştım. Ertesi gün Acun Ilıcalı’nın davetiyle Survivor yarışmasına gidecektim. Eşyalarımı hazırlıyordum.
 
Daha önceden kendisini televizyondan tanıdığım Ahu Sungur isimli oyuncu bana 22.30 sıralarında ‘Mini eteği ahlaksızlık olarak görüyorsan Survivor’da bikinili insanların arasında yarışmayacaksın o zaman’ şeklinde tweet gönderdi. Ben bu tweeti görünce 23.32’de sadece bu bayanı kast ederek ‘Siz de mini eteği giyip soyunun, laik sistemin ahlaksızlaştırdığı sapıklar tarafından tacize uğrayınca da bas bas bağırmayacaksın’ tweetini gönderdim” demişti. Doğan, oyuncu Ahu Sungur’a cevap olarak yazdığı tweetin çarpıtıldığını, hakkında linç kampanyası başlatıldığını öne sürmüştü.
 
Doğan’ın ifadesini alan savcı Savcı Umut Tepe, oyuncu Ahu Sungur’u tanık olarak ifadeye çağırdı. Önümüzdeki günlerde İstanbul Adalet Sarayı’na gelerek ifade vermesi beklenen Sungur’a Doğan’ın iddiaları sorulacak.

AHU SUNGUR KİMDİR?

Ahu Sungur, 5 Şubat 1981 yılında İstanbul'da doğdu. Akademi İstanbul Tiyatro Bölümü mezunu. Okuldan mezun olduktan sonra Semaver Kumpanya, Tiyatro Çisenti ve Tiyatro Kedi’de çeşitli oyunlarda yer aldı. En son Tiyatro Kedi’de Bir Komiser Geldi isimli oyunda Semih Sergen ile başrolleri paylaştılar.

Ahu Sungur, 2002 yılında Suat Sungur ile evlendi. 2005 yılında çocuğu olduktan sonra bir süre oyunculuğa ara verdi.

Ahu Sungur, ilk olarak 1999 yılında Hakan Yılmaz ve Janset'in başrollerde oynadığı Ayrılsak da Beraberiz dizisinde rol aldı. Binbir Gece, Bu Kalp Seni Unutur mu? gibi dizilerde rol alan Ahu Sungur, Adını Feriha Koydum ve devam dizisi olan Emir'in Yolu dizisinde Çağatay Ulusoy'un annesi rolünü canlandırdı.

Filmografisi

2011-2012 Adını Feriha Koydum  - Aysun
2009 Bu Kalp Seni Unutur mu? - Asiye
2007 Affedilmeyen
2006 Arka Sokaklar - Gazeteci
2006 Binbir Gece - Jale
2002 Kurşun Asker
2002 Aşk Meydan Savaşı
2000 Dadı
1999-2003 Ayrılsak da Beraberiz

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.