Başarısız tüp bebeklerde ERA testi umut oldu
ERA testi ile tüp bebeklerin olumlu sonuç vermesi nasıl sağlanır?
Op.Dr.Serdar Koç, açıklamasını şöyle sürdürdü; “ERA testi sayesinde embriyoların rahime konulmadan hemen öncesinde rahmin embriyoyu kabul edip etmeyeceği, eğer rahim veya embriyo şu an nakle uygun değil ise bunun ne zaman olacağının belirlenmesi sağlanmıştır. Bu sayede ERA testiuygulanarak, gebelik oluşturmada %80 daha başarılı olunabilmektedir.
ERA testi sonrasında elde edilen bulgular sonucunda gerekli görülen hastalarda embriyo transferinin yapılacağı gün ve tedavi sürecinde tamamen değişiklikler yapılmaktadır. ERA testi, sonucunda elde edilen veriler ile geçmişte denenen tüp bebek işlemlerinde başarısızlık sebepleri dahi ortaya çıkarılabilmekte mümkün olmaktadır.
ERA testi nasıl uygulanmaktadır?
ERA testinde hastanın rahim içinden alınan örnek doku, laboratuvar ortamında genetik incelemelere tabi tutulur. ERA testinin uygulamasında uygun olan zaman, adet zamanında ve aşılama gibi müdahaleler yapıldıysa hormon ile uyarılmış olunduğu zamanlarda belirlenen bir gündür. Rahimden parça alınma işlemi, hastaların sakinleşmesi, paniğe kapılmaması için az miktarda anestezi uygulanarak gerçekleşmektedir.
Rahimden alınan parçalarda yapılan genetik araştırmalarda ortalama 200 kadar genin incelenmesi sağlanmaktadır. Yaklaşık iki hafta sonra test ile ilgili tüm sonuçlar ortaya çıkacağından rahmin embriyoyu kabul edip etmeyeceği, eğer embriyo rahimde yer tutacak ise bunun için en doğru zamanın ne zaman olacağı belirlenerek işlem gerçekleştirilir” açıklamasında bulundu.
Başarısız tüp bebeklerde ERA testi umut oldu
Kadın Hastalıkları-Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op.Dr.Serdar Koç, Endometrial Receptivity Assay yani ERA testi, son yıllarda nedeni bilinmeyen başarısız tüp bebek ve kısırlık uygulamalarından umut ışığı olduğunu açıkladı. ERA testi nedir? ERA testi nasıl yapılır?
