Bu bitkiyi tüketiyorsanız dikkat: kalp krizi ve tiroide yol açan şifalı bitki!

Kara lahananın türlerinden biri olan kale bitkisi, kıvırcık lahana olarak da adlandırılıyor. Son yılların popüler bitkisi kıvırcık lahana, özellikle diyet listelerinin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. İşte dünya yıldızlarının da tükettiği o bitki..

Bu bitkiyi tüketiyorsanız dikkat: kalp krizi ve tiroide yol açan şifalı bitki!

 

Kıvırcık lahana olarak da bilinen kale bitkisi, kara lahananın türlerinden biridir. Son yıllarda, Jennifer Aniston ve Gwyneth Paltrow gibi dünya yıldızlarının diyet listesinde yer alan bitki, vitamin ve mineral yönünden oldukça zengindir. 100 gram kale bitkisinde 30 kalori bulunmaktadır. Aynı zamanda yağ oranı % 0’dır. Bu sayede diyet listelerinin olmazsa olmazı olarak bilinen bir bitkidir. Kale bitkisi vitamin, protein, kalsiyum ve lif açısından da hayli zengindir. İçerisinde sütte bulunan kalsiyumdan çok daha fazlasını içermektedir.


İşte kıvırcık lahana olarak da bilinen kale bitkisinin faydaları:

  • Kolesterol düşürücü ve birçok kronik hastalıkların ana nedeni olan, vücuttaki iltihabı düşürücü etkileri olduğu belirtiliyor.

  • Güçlü dişler ve kemikler için bol kalsiyum içerir.

  • Bakır, kalsiyum, sodyum, potasyum, demir, manganez ve fosfor gibi minerallerden zengin bir kaynak.

  • Koyu yeşil yapraklarından dolayı yoğun K vitamini içerir.

  • Vücudun detoksifikasyon sistemi için kapsamlı destek sağladığı kabul ediliyor.

  • Özellikle mesane, meme, kolon, yumurtalık ve prostat kanserine iyi geldiği yönünde çalışmalar mevcut.

  • Göz sağlığı için A vitamini içerir.

  • Bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

  • Vücudun enfeksiyonlarla savaşmasına yardımcı olur.

  • Kalp hızını ve kan basıncını kontrol ediyor.

  • Demir açısından zengindir.


Kale bitkisinin zararları ise, aşırı tüketim sonucunda ortaya çıkmaktadır. Uzmanların yaptıkları açıklamalar göre, tüketilmesi gerekenden daha fazla kale bitkisi tüketen kişiler sindirim problemleri yaşayabilirler. Aynı zamanda kalp krizi ve tiroid gibi sağlık sorunlarına neden olan bitkinin, kontrollü tüketilmesi gerektiği vurgulanıyor.