Fındık Kalbinizi Koruyor

Doç. Dr. Cesarettin Alaşalvar, yüzde 60’ı yağ olan fındığın bünyesinde birçok faydalı biyoaktif bileşik barındırdığını ve bunların kalp hastalıklarına iyi geldiğine vurgu yaptı.

Fındık Kalbinizi Koruyor

Fındık Kalbinizi Koruyor
Doç. Dr. Cesarettin Alaşalvar, yüzde 60’ı yağ olan fındığın bünyesinde birçok faydalı biyoaktif bileşik barındırdığını ve bunların kalp hastalıklarına iyi geldiğine vurgu yaptı.
Günde 30-40 gram doğal fındığın tüketilmesini tavsiye eden Doç. Dr. Alaşalvar, fındığın kalp-damar hastalıklarına yakalanma riskini yüzde 25-30 oranında azalttığını ve bu hastalıkların tedavisinde de fındığın önemine vurgu yaptı.
Kalp-damar hastalıklarını önleyen fındık, doğru oran da  tüketildiğinde kişinin günlük E vitamini ihtiyacını da karşılayabiliyor.
TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Gıda Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Cesarettin Alaşalvar fındığın sağlığa olan yararlarını anlattı. Fındığın kişinin günlük ihtiyacı olan yağları ve E vitaminini içerdiğine dikkat çekti.
Doç. Dr. Alaşalvar fındığın kalp ve damar hastalıklarına nasıl etki ettiğini şu sözler ile açıkladı "Fındık diğer sert kabuklu kuru yemişlerle kıyaslandığında, fındık, alfa-tokoferol ve oleik asit açısından en sert kuruyemiştir. Bu nedenle düzenli olarak günde 30-40 gram natürel fındık tüketimi ile hem yağda hem de fındığın diğer kısımlarında bulunan biyoaktif bileşikler ve polifenoller, kalp - damar hastalığına yakalanma riskini yüzde 25-30 düzeyinde azaltabilir" dedi.



 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.