Kalp İçin Karpuz Tüketin

Diyetisyen Dilara Süngü Bulut, karpuzun yalnızca diyet yapanların favori yiyeceği olmadığını belirterek, yüksek potasyuma sahip olması sebebiyle kalp fonksiyonlarını düzenlediğini açıkladı.

Kalp İçin Karpuz Tüketin

Özel Hayat Hastanesi Diyetisyen Dilara Süngü Bulut, hayatımızın her zamanında önemli olan beslenme konusunda yaz döneminde dikkat edilmesi gereken hususları söyledi. Karpuz, sağlıklı yaşam konusunda ve özellikle kalp sağlığı açısından oldukça önemli olduğunu vurguladı.
 
Yükselen hava sıcaklığının vücutta su ile beraber potasyum ve sodyum gibi mineral kayıplarına sebep verdiğini dile getiren Bulut, “Vücutta fazla su kaybı oluştuğunda bulantı, baş dönmesi, halsizlik, bayılma hissi gibi sağlık problemleri oluşabilmektedir. Bu kayıpları yerine koyabilmek için, kadınların ortalama 10-12, erkeklerin ise 12-14 bardak su içmeleri gerekir. Su içmekte zorlananlar için karpuz güzel bir alternatif” açıklamasını yaptı.
 
Zengin Vitaminli

Dilara Bulut, meyvenin ana yemek yerine tüketileceği durumlarda yanına mutlaka protein eklenebilmesi gerektiğini dile getirerek şu öğütlerde bulundu: “Karpuz ile peynir ikilisini haftada birkaç gün öğün yerine tercih edin. Karpuz, vitamin, mineral açısından zengin bir meyvedir. İçindeki yüksek potasyumla kalp fonksiyonlarını düzenleyici etkisi var.”dedi.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.