Mürdüm eriği, çivit mavisi renginde, oval ve etli bir meyvedir. Erikgillerden bir meyvedir. Bu eriğe Şam Eriği de denmektedir. Meyve olarak tüketilebildiği gibi reçel yapımında da kullanılmaktadır.
Aynı zamanda mürdüm eriğinden likör de yapılmaktadır. Mürdüm eriğinin tarihsel geçmişine bakacak olursak Şam ve Suriye’ye kadar gitmek mümkündür. Romalılar’ın bu meyveyi İngilizler’e getirdiği söylenmektedir. Mürdüm eriğinin pek çok türü vardır. President, merryweather, farleigh bunlardan bazılarıdır. Mürdüm eriği, Dünya’nın pek çok yerinde yetiştirilebilir. İngiltere’de meşhurdur ve sıklıkla tüketilmektedir. Mürdüm Eriği, Batı Avrupa’da ve Amerika Birleşik Devletleri’nde de yetiştirilmektedir.
Mürdüm eriği dikilecek yerin kesinlikle güneş alması gereklidir. Güneş ışığı, bu ağacın hızlı bir şekilde büyümesi açısından oldukça etkilidir. Mürdüm ağacı neredeyse her tür toprakta yetiştirilebilir. Toprağın drenajının çok kuvvetli olması, mürdüm ağacı yetiştirmek için ideal olacaktır. Mürdüm eriği fidanları dikilmeden önce yerinin çok iyi hazırlanış olması gereklidir. Kimyasal gübre verilen toprakta mürdüm eriği fidanın daha kolay yetiştirilmektedir. Hayvan gübresi vermek,
fidanların köklerine zarar verir. Bu yüzden toprağa kimyasal gübre vererek dikim işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.
Mürdüm ağacı hakkında duyduklarınıza şok olacaksınız
Mürdüm ağacı ile ilgili özellikler sizi şaşırtacak.
