Organik Tarım Nasıl Yapılmalıdır

Organik tarımda verimlilik miktarının artması yerine sağlıklı üretime ağırlık verilmelidir

Organik Tarım Nasıl Yapılmalıdır

Organik tarım toprak su ve doğal havayı kirletmeden, çevre sağlığını koruyan üretim yöntemidir. Organik tarımda amaç ürünün verimlilik miktarının artması değil, doğal, kaliteli ve sağlıklı ürünler elde etmektir.

Ülkemizde organik tarım nasıl yapılmaktadır ve ne zaman yapılmaya başlanmıştır?

Ülkemizde organik tarım 1980 li yılarda başlamış ve ilk olarak ihraç ürünlerimizde uygulanmaya başlanmıştır. Özellikle kuru incir ve kuru üzüm ilk organik ürünlerimizdir. Organik tarım sürekli olarak gelişmekte ve her geçen gün ülkemizde olduğu gibi tüm dünyada da yaygınlaşmaktadır. Ülkemiz kuru ve kurutulmuş meyvelerde ilk sıralardadır.

Bu alanda devlet desteklemeleri yapılmakta olmasına rağmen istenilen verim tam olarak alınamamaktadır. Tarımsal faaliyetlerin başında gelen organik tarımın izlenirliği ve güvenilirliği oldukça önemlidir.

Çünkü tüm dünya standartları gereği üretimden tüketimine kadar her aşamasının kontrolü ve sertifikasyonunu mecburi tutmaktadır. 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.