Dişlerin Doğal Yollar ile Beyazlatılması

Günümüzde çay ve sigara gibi dış etmenler dişlerde beyazlamanın yok olmasına neden olan etkenlerdir. Doğal yollar ile dişlerin beyazlatılması ve beyaz kalması mümkündür.

Dişlerin Doğal Yollar ile Beyazlatılması

 

  • Çilek: Güzel tadıyla ve hoş kokusuyla bilinen çilek, dişlerde oluşabilecek lekeleri engellemektedir. Fakat içerdiği şeker ve asit nedeniyle tüketildikten sonra su içilmelidir.
  • PortakalPortakal kabuğunun içinden diş macunu elde edilmektedir. Haftada bir kaç kez uygulanması idealdir.
  • Elma Sirkesi ve Limon Suyu: Diş beyazlatılmasında faydalı olan bu besinler aşırı tüketildiğinde diş çürümesine neden olmaktadır. Bu sebepten dikkat edilerek kullanılmalıdır.
En sağlıklı beyazlatıcılar doğal lif bulunan ürünlerdir. Bu ürünler, dişlerde leke olan bakterileri temizler ve leke oluşumuna neden olur ve diş sağlığında önemli bir rol oynamaktadır. Elma, havuç, Armut ve karnabahar doğal lifli ürünler olarak sayılabilir.Dişlerin daha da güçlü olması için bir takım besinler tüketilmelidir.
Dişleri Güçlü Tutan Besinler
  • Süt: Çeneyi güçlendirir ve diş eti hastalıklarından korumaya yardımcı olur. 
  • Somon Balığı: Çocuklarda diş gelişmesine neden olan bu ürün kalsiyum ve D vitamini bakımından oldukça zengindir.
  • Susam Tohumu: Dişteki bakterileri yok ederek diş eti hastalığını engeller.
  • Çilek
  • Su
  • Brokoli
  • Adaçayı
  • Badem ve kuru meyveler
  • Portakal ve turunçgiller
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.