Kuru fasulye en güzel nasıl pişirilir

Büyük küçük herkesin severek yediği, mutfakların olmazsa olmazı kuru fasulye oldukça sağlıklı bir besindir.

Kuru fasulye en güzel nasıl pişirilir

Protein deposu ve lif kaynağı olan bu besin, bize bahşedilen en güzel nimetlerden sadece biridir. İçerisindeki lif sayesinde, kandaki kötü kolestrolü düşürür. Bağırsakları çalıştırır. Tokluk hissi verir. Ayrıca lif kaynağı sayesinde kalp krizini önler. Gebelikte tüketimi oldukça faydalıdır. Vücudun enerji ihtiyacını karşılar. Kemikleri güçlendirir. Faydalarını saymakla bitiremediğimiz bu mucize besin, vitamin ve mineral açısından zengin olduğundan, gelişim çağındaki çocukların tüketmesinde fayda vardır. Gelelim bu güzel yemeği pişirme noktasına...

      Kuru fasulye çok çeşitli yapılan bir yemektir. İsteğe göre sucuklu, pastırmalı, etli ve zeytinyağlı çeşitleri yapılır. Ayrıca güveçte yapılan bir kuru fasulyenin, tadının damağınızda kalma ihtimali %100'dür. Bu nedenle öncelikle nasıl yapacağınıza karar vermelisiniz. Fasulyenin cinsi de oldukça önemli bir faktördür. Gaz yapmaması için akşamdan ıslatılmalıdır.

Islattıktan 1-2 saat sonra suyu değiştirilir ve sabaha kadar suda bekletilir. Ertesi gün suyu süzülen fasulyeler, üzerine yeniden su konularak haşlanır. Diğer yandan kuru soğan küp şeklinde doğranır. Ardından domatesler ve çekirdekleri çıkarılmış sivri biberler de doğranır. Malzemeler doğrandıktan sonra uygun tencereye sıvı yağ konulur. Etli yapılacaksa, etler ilave edilerek kavrulmaya başlanır. Kavrulmaya devam eden etlere soğanlar eklenir. Daha sonra sırasıyla domates ve biberler ilave edilir. Biraz domates salçası, biraz da biber salçası konulur ve karıştırılır. Kavurma işlemi biraz daha devam eder ve fasulyeler ilave edilir. Üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su eklenir. Tuzu da ilave edilen yemek pişmeye bırakılır. Piştikten sonra ocaktan alınan kuru fasulyeyi afiyetle yemek kalır.
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.